Aktiven maj

Ljubljana, 5. 6. 2016

Konec aprila smo z navdušenjem kovali naš urnik in prihajajoče snemalne projekte. Pa smo se kaj kmalu ulovili v razmišljanje, zakaj je mesec maj tako kratek. Odločitev je padla in tako smo prečrtali vse vikende, zavihali rokave in pričeli z delom.

Vsi polni elana smo že konec aprila pričeli s pripravo oglasa za Abankino mobilno banko Abamobi. Prvi snemalni dan je bil zares ‘dolg’ dan. Snemali smo ga namreč ponoči in umetna svetloba nam je ves čas dajala občutek, da bomo stopili skozi teraso na svetlo sonce. V resnici je bila temna dolga deževna noč. Oglas bi lahko kmalu postal zimski, saj je le dva dni pred drugim snemalnim dnevom Ljubljano pobelil sneg. A sreča in toplo sonce sta bila tudi tokrat na naši strani in oglas smo snemali v kratkih rokavih. Na kupčkih snega, ki je tam ostal kot spomin na zimo, ki je ni bilo, pa smo hladili pijače. Na snemanju v naravi se je pač treba znajti:)

Zaključek Abankinega oglasa je prinesel pričetek Petrolovega, tokrat za Kavo na poti. Prvi snemalni dan je potekal v Kranju in tudi tu smo na temačen deževen dan (lilo je res kot iz škafa) z lučmi ustvarjali prijetno sončno jutro. A drugi snemalni dan se je akcija šele zares pričela. Glavni junak oglasa je ves dan intenzivno tekel po soseski, naš režiser pa z njim. Kilometre, ki sta jih tam nabrala, le stežka preštejemo, se je pa njuna kondicija zagotovo še okrepila. Zadnji snemalni dan, ki je potekal na bencinskem servisu Barjanka, pa so bile stranke servisa ves dan v ‘soju žarometov’. Pa tudi toliko Kav na poti smo pripravili, da smo se zares prepričali, da je ta najboljša.