Izbrali smo aplikacije leta! (in jih podarili našim klientom)

Ljubljana, 5. 1. 2015

Katera aplikacija je najboljša za tkanje družabnih omrežij? Katera za vreme? Katera za povečanje produktivnosti? Nič kaj lahka vprašanja, kajne? Zato smo se pri Klicaju odločili, da poskusimo čim več aplikacij in na koncu izberemo tri najboljše.

V kategoriji vremenskih aplikacij je suvereno zmagal Čaj’čk. Orodje je že po eni uporabi spremenilo zoprno zimsko vreme v vzdržno in relativno prijetno. Za aplikacijo je na voljo kar nekaj vremenskih vtičnikov, odvisno, kje ste. Med najzanimivejšimi sta vtičnika Alpski cvet in Angleška petica. Pravi ljubitelji zime in gora, pa bodo nedvomno posegli po vtičniku Dišeči rum ali Od soseda šnopc.

Med orodji za povečevanje produktivnosti je brez konkurence zmagala aplikacija Kavaa. Izjemno preprosto a močno orodje uporabniku pomaga, da hitreje poišče želene podatke in pospeši odzivnost. Aplikacija je na voljo v več različicah, mi smo preskusili verzijo Express in že po nekaj minutah so se nam tresle roke, pisanje mailov pa se je pohitrilo za 4x. Žal tudi število napak.

V kategoriji družabnih orodij je zmagala aplikacija Ku-hanc. Zadeva je zelo preprosta in že po prvi uporabi nudi rezultate. Komunikacija s sogovorniki je poenostavljena, veliko bolj iskrena in hitra. Žal pa je imela testna različica težavo. Po dolgotrajni uporabi aplikacije so se podatki začeli mešati in komunikacija je postala otežena. Razvijalci že napovedujejo izboljšano verzijo.

Med pomembnimi faktorji za zmago je bilo tudi ime aplikacije. Pravo in uspešno spletno startup orodje mora zveneti kot slovnična napaka ali počen vrč. Saj poznate Flickr, Unbxd in Tiinkk, kajne?